tiistai 4. syyskuuta 2012

Juustokuorrutettu tomaattiahven

Yleensä tämän tyylinen ruoka tehdään mozzarellakuorrutteella, mutta minä en ole onnistunut saamaan siitä kuin purkkaa uunissa. Ruoka sai inspiraationsa jääkaapissani olleesta vajaasta purkista aurinkokuivattuja tomaatteja, joissa oli käytetty kaprista mausteena. Ahven valikoitui kalaksi kotimatkalla olleen ruokakaupan tarjonnan perusteella, muukin vaalealihainen kala sopii varmasti ruoan valmistukseen. Basilikan ei välttämättä tarvitse olla tuoretta. Jos näyttää siltä että en saa koko basilikapuskaa käytettyä, niin silppuan siitä loput pieneen rasiaan pakkaseen. Pakastettu basilika on ihan kelpoa käytettäväksi lämpöisissä ruoissa.


4 annosta

400 g ahvenfileitä
öljyä
½ sitruuna
rouhittua suolaa
rouhittua mustapippuria
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
2 tl kapriksia
2 tomaattia
tuoretta basilikaa
150 g juustoraastetta

Leikkaa ahvenfileistä v-viillolla ruodot pois ja paloittele fileet neljään osaan. Siirrä kalapalat öljyllä voideltuun uunivuokaa, purista päälle puolikkaan sitruunan mehu ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuutioi aurinkokuivatut ja tuoreet tomaatit reiluiksi paloiksi ja poista tuoreiden tomaattien siemenet. Lisää molemmat tomaattikuutiot kalan päälle. Lisää vielä kaprikset ja silppua päälle tuoretta basilikaa. Ripottele lopuksi juustoraaste vuoan pintaan ja paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi (tumman) pitkäjyväisen riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti