puhdistettu heinäsorsa
voita
rouhittua suolaa
valkopippuria
timjamia
2 dl vettä
3 - 4 kiinteää perunaa
4 dl sorsalientä
1 dl kuivaa siideriä
2 rkl maissijauhoja
1 hapan omena
Huuhtele sorsa ja kuivaa talouspaperilla. Kuumenna voi paistinpannussa ja ruskista sorsa kauttaaltaan. Mausta timjamilla, valkopippurilla ja suolalla. Siirrä sorsa uunivuokaan ja lisää 2 dl vettä paistinpannun kautta uunivuokaan. Kypsennä 200-asteessa noin 45 minuuttia. Kuori ja viipaloi perunat ja lisää noin vartin päästä uunivuokaan sorsan ympärille. Valele perunat paistoliemellä ja rouhi päälle suolaa. Aloita kastikkeen valmistus lisäämällä sorsaliemi kattilaan ja kuumentamalla. Sekoita maissijauhot siideriin ja suurusta sillä sorsaliemi. Mausta valkopippurilla, suolalla ja timjamilla. Kuori ja lohko omena ja lisää kastikkeen joukkoon. Keitä vielä muutama minuutti. Ota sorsa uunista ja viipaloi rintalihat paloiksi. Irrota sormin liha kovista. Asettele perunat ja lihat lautaselle. Kaada kastiketta rintalihojen päälle ja tarjoa paistetun punakaalin ja puolukkasurvoksen kanssa. Hyödynnä sorsan ranka keittämällä siitä sorsaliemi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti