lauantai 15. syyskuuta 2012

Heinäsorsaa omenakastikkeessa

Edellinen sorsakokeiluni meni niin hyvin, että halusin tehdä sorsaa uudemmankin kerran. Tämä resepti on peräisin Riistankasvattajilta. Alkuperäinen resepti tehdään rinta- ja koipipaloista, mutta minä sovelsin reseptiä kokonaiseen sorsaan. Lisukkeeksi tein viipaleperunoita Jaimie Oliverin tyyliin. Perunat kypsyivät samassa padassa sorsan kanssa, imien sorsasta valuvista nesteistä makua itseensä. Mielestäni tämä resepti oli edellistäkin parempi ja kevyempi kastike antoi enemmän tilaa sorsan omalle maulle.


2 annosta

puhdistettu heinäsorsa
voita
rouhittua suolaa
valkopippuria
timjamia
2 dl vettä
3 - 4 kiinteää perunaa 
4 dl sorsalientä
1 dl kuivaa siideriä
2 rkl maissijauhoja
1 hapan omena

Huuhtele sorsa ja kuivaa talouspaperilla. Kuumenna voi paistinpannussa ja ruskista sorsa kauttaaltaan. Mausta timjamilla, valkopippurilla ja suolalla. Siirrä sorsa uunivuokaan ja lisää 2 dl vettä paistinpannun kautta uunivuokaan. Kypsennä 200-asteessa noin 45 minuuttia. Kuori ja viipaloi perunat ja lisää noin vartin päästä uunivuokaan sorsan ympärille. Valele perunat paistoliemellä ja rouhi päälle suolaa. Aloita kastikkeen valmistus lisäämällä sorsaliemi kattilaan ja kuumentamalla. Sekoita maissijauhot siideriin ja suurusta sillä sorsaliemi. Mausta valkopippurilla, suolalla ja timjamilla. Kuori ja lohko omena ja lisää kastikkeen joukkoon. Keitä vielä muutama minuutti. Ota sorsa uunista ja viipaloi rintalihat paloiksi. Irrota sormin liha kovista. Asettele perunat ja lihat lautaselle. Kaada kastiketta rintalihojen päälle ja tarjoa paistetun punakaalin ja puolukkasurvoksen kanssa. Hyödynnä sorsan ranka keittämällä siitä sorsaliemi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti