tiistai 4. syyskuuta 2012

Chilinen porkkanakastike

Resepti josta tämän ohjeen muokkasin on Jaana Kinnarin käsialaa Anna-Maija Tantun julkaisemasta Hyvää ruokahalua! Parhaat kasvis-, kana- ja kalaruoat -kirjasta. Sain kirjan famultani joululahjaksi samoihin aikoihin kun muutin ensimmäiseen omaan asuntooni ja tämä resepti on ollut yksi lemppareistani siitä lähtien. Kastike on samanaikaisesti suolainen, makea ja tulinen. Tämän kastikkeen yhteydessä voisin hehkuttaa Gallon täysjyväspagettia. Sitä kokeiltuaan ei enää muu spagetti kelpaa. Pasta on kuivanakin taipuisaa ja keittämisen aikana se ainoastaan notkistuu, eikä juuri turpoa. Porkkanoiden keittoaika tomaattikastikkeessa on mielestäni yllättävänkin pitkä. Voit välillä kokeilla haarukalla porkkanapalojan kypsyyttä, mutta tämä aika minulla on toiminut miedolla lämmöllä keittäessä.


3 annosta

500 g porkkanoita
öljyä
1 tlk chilitomaattimurskaa
vettä
1 yrttimaustettu kasvisliemikuutio
1 ½ rkl fariinisokeria
1 tl vahvaa chilijauhetta
rouhittua mustapippuria

Pese tai kuori porkkanat ja viipaloi tasakokoisiksi paloiksi. Paista paloja hetki öljyssä kuumalla pannulla. Vähennä lämpöä ja lisää kattilaan chilitomaattimurska ja niin paljon vettä että porkkanat juuri peittyvät. Mausta yrttiliemikuutiolla, fariinisokerilla, chilijauheella ja pippurilla. Keitä kastiketta kannen alla noin 40 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä, mutta niissä on vielä purutuntumaa. Voit säätää nesteen määrää lisäämällä vettä tai keittämällä kastiketta tovin ilman kantta. Tarkista suola ja tarjoa täysjyväspagetin, raejuuston ja miniluumutomaattien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti