lauantai 11. elokuuta 2012

Turkkilainen paprikatahna

Tämä resepti on Jan-Luv's2Cookin käsialaa Food.comista. Tein tahnan mausteeksi kebabkastikkeelle. Neljästä habanerosta tuli melkoisesti ytyä tahnaan.


~2 dl paprikatahnaa

4 punaista paprikaa
4 punaista chiliä
0,4 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
0,2 dl oliiviöljyä

Leikkaa paprikat lohkoiksi ja poista siemenkodat. Poista chilien kannat ja puolita ne. Soseuta kaikki tahnan aineet keskenään. Jos sinulla on joku sauvasekoitinta järeämpi työväline, niin suosittelen käyttämään sitä, mutta soseutus onnistui kyllä sauvasekoittimellakin. Siirrä sose kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin tunnin parin ajan, kunnes sose on sakeutunut paksuksi tahnaksi. Tahna säilyy jääkaapissa noin viikon ajan ja sitä voi halutessaan myös pakastaa pienissä käyttöerissä. Minä pistin tahnaa pienissä minigrip-pusseissa pakkaseen puolen desin erissä. Paprikatahna sopii käytettäväksi sellaisenaan tai mausteena esimerkiksi kebabkastikkeessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti