perjantai 31. elokuuta 2012

Tonnikalapizza

Nyt ollaan kaukana italialaisesta pizzasta. Minun versiooni tulee Paljon täytettä ja niin jämäkkä pohja että se kestää täytemäärän. Minä syön yhdestä pellillisestä neljä kertaa. Kastikkeena on tomaattikastikkeen sijaan pestoa. Juustona on pelkän mozzarellan asemasta mozzarellaemmentalsekoitusta. Voimakkaampi juusto pärjää mielestäni paremmin täytteille.

Pizza ennen juustoraastetta ja viime hetken vihreä oliivilisäystä
Pala valmista tonnikalapizzaa

4 annosta

1 annos pizzapohjataikinaa
pestokastiketta
oranssi ja vihreä paprika
2 jumbo herkkusientä
2 tlk tonnikalaa paloina vedessä
2 tlk pieniä ananaspaloja
vihreitä ja kalamataoliiveja
kapriksia
tuoretta basilikaa
250 g juustoraastetta
oreganoa

Lämmitä uuni 250-asteeseen. Kauli taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi ja nosta uunipellille. Nostaa pelti kuuman hellan päälle ja lisää täytteet siinä. Aloita valelemalla pizzapohja pestokastikkeella. Poista paprikoista siemenkodat ja valkoiset sisukset ja viipaloi ne paloiksi. Siivuta herkkusienet. Lisää paprika ja sienet pizzan päälle. Valuta tonnikalat ja ananakset ja lisää pizzaan täytteiksi. Laita makusi mukaan oliiveja ja kapriksia pizzaan ja revi päälle tuoretta basilikaa. Lisää lopuksi reilulla kädellä juustoraastetta pizzan päälle ja ripottele pinnalle oreganoa. Paista pizzaa n. 20 minuuttia tai kunnes juusto on alkanut saada väriä ja pohja on ehtinyt kypsyä. Pizzan mikrottaminen on suorastaan rikos, joten voit jättää pohjan hieman raa'aksi, jottei se pala uudelleen lämmittäessä uunissa. Tarjoa pizza ateriana tai viipaloi se pikkupaloiksi, jotka tarjoat illanistujaisissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti