lauantai 18. elokuuta 2012

Munakoisohalloumivartaat minttumarinadissa

Nappasin tämän reseptin suoraan loistavasta Voisilmäpeliä-blogista, joka suureksi harmistuksekseni on lopetettu. Tätä syödessä huomaa jälleen kuinka yksinkertainen ruoka on hyvää. Ostimme tänä kesänä naapureideni kanssa yhteisen grillin takapihalle ja vasta näin elokuussa olevn havahtunut siihen että olen tosiaan grillannut kaksi kertaa koko kesänä. Vielä ehtii ottamaan vahinkoa takaisin! Kiitokset jälleen seurasta ja ruokajuomista grillipizzakaverille. Kaverini osoitti myös erinomaista ajatuksenlukutaitoa: minä himoitsin kuoharia ja hän toi mukanaan pullon Marqués de Monistrol Selección Especial Brutia.


2 annosta (ainoana syötävänä)

2 silputtua valkosipulinkynttä
½ sitruunan mehu
½ dl silputtua basilikaa
½ dl silputtua minttua
suolaa
mustapippuria
4 rkl oliiviöljyä
n. 500 g munakoisoa
250 g halloumia

Hienonna valkosipulinkynnet ja laita isohkon kulhon pohjalle. Purista sekaan puolikkaan sitruunan mehu. Silppua yrtit marinadiin ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi öljy marinadin joukkoon. Kuutioi halloumi ja liota sitä halutessasi hetki vedessä. Kuutioi munakoiso. Lisää halloumi ja munakoiso marinadin joukkoon ja anna maustua noin puolen tunnin ajan. Liota puisia grillitikkuja vedessä marinoitumisen ajan. Pujottele munakoisoa ja halloumia vartaisiin ja grillaa vartaat miedolla lämmöllä raidallisiksi. Silppua vielä tuoretta minttua kypsien vartaiden päälle. Tarjoa esimerkiksi kesäperunoiden ja voin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti