tiistai 3. heinäkuuta 2012

Tonnikalamunakas


Kello alkaa olla jo yli nukkumaanmenoajan, mutta en ole vielä käynyt edes ruokakaupassa. Mikä olisi todella nopeaa ja helppoa ruokaa? Munakas on pelastanut minut monena kiireisenä hetkenä. Öljyyn säilötty tonnikala helpottaa mielestäni munakkaan kääntämistä, sillä veteen säilötty tuppaa tarraamaan hieman pannuun kiinni.


2 annosta pääruokana tai 4 annosta iltapalana

8 kananmunaa
öljyä
2 tlk tonnikalaa paloina öljyssä
ripaus suolaa
valkopippuria

Kuumenna öljy pannussa. Sekoita kulhossa kananmunien rakenne rikki. Valuta tonnikalat ja lisää kananmunaseokseen. Mausta ja kaada seos pannulle. Paista miedolla lämmöllä kunnes kananmunan reunat ovat hyytyneet myös munakkaan päältä. Käännä munakas leveää paistinlastaa apuna käyttäen. Toiselle puolelle riittää lyhyempi paistoaika. Ruoka on valmis kun muna on juuri hyytynyt. Älä paista liian pitkään, ettei munakas kuivahda.

EDIT 30.7.12: Kuva vaihdettu edustavampaan. Kuvan munakas on tehty puolikkaan annoksen mukaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti