sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Tonnikalakolmiot

Näiden pasteijoiden leipominen ei mennyt ihan putkeen. Olin luvannut leipoa tonnikalapasteijoita picnicevääksi luokkakokoukseen. Edeltävä ilta baarissa pääsi vähän venähtämään ja leipominen tapahtui komean kiroilun saattelemana. Juoksin kauppaan hakemaan puuttuvia täyteaineita ja vasta palattuani kotiin huomasin, ettei minulla ole leivinpaperia. Ei se mitään, levitin elmukelmua pöydälle ja päätin paistaa pasteijat paljaalla pellillä. Tässä vaiheessa huomasin kaulimen olevan käynnissä olevassa astianpesukoneessa. Painelin siis taikinan sormin levyksi elmukelmun päällä ja leikkasin sen veitsellä paloiksi. Paloista tuli lähinnä suorakaiteen muotoisia ja näitä palasia venyttelin sormin neliömäisemmiksi. Täytettä tein suunnilleen puolet liikaa, joten kirjoitan tämän ohjeen puolitetulla määrällä tekemääni verraten. Vaikka pasteijoiden valmistus ei mennyt ihan suunnitellusti ja niiden ulkonäkö herätti pientä hilpeyttä, niin maku osui kyllä kohdilleen. Oman seurueemme lisäksi myös ohikulkijat innostuivat näistä ja tulivat jopa santsaamaan. Lopun täytteen söin patongin kanssa: Fazerin esipaistettu moniviljapatonki halkaistaan, täyte lisätään päälle ja koko komeus paistetaan uunissa. Rahkavoitaikinan reseptin ja summittaiset täytteiden määrät nappasin Mimmin keittiöstä.



12 kpl

Rahkavoitaikina:

4,5 dl vehnäjauhoja
250 g voita 
1 tl leivinjauhetta
250 g maitorahkaa

Tonnikalajuustotäyte:

1 tlk tonnikalaa paloina vedessä
1 dl juustoraastetta
50 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl pestoa
1 dl vihreitä oliiveja

Voiteluun:

1 kananmuna

Mittaa kulhoon jauhot, leivinjauhe ja voi. Taikinaan ei lisätä suolaa, joten käytin merisuolalla maustettua voita. Nypi seos ryynimäiseksi. Lisää rahka ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita kylmään jähmettymään. Taikinan voi tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin ja sen voi tarvittaessa myös pakastaa. Taikina tuntui kovin pehmeältä ja pelkäsin sen enemmän sulavan kuin paistuvan uunissa, mutta lopputulos oli kuin olikin pasteijoita.

Hienonna tonnikalajuustotäytteen ainekset kiinteäksi tahnaksi. Kaaviloi rahkavoitaikina jauhotetulla pöydällä noin puolen sentin paksuiseksi levyksi ja leikkaa siitä halutun kokoisia neliöitä. Minä leikkasin taikinasta 12 neliötä, mutta alkuperäinen ohje puhuu 20:stä. Lisää pari ruokalusikallista täytettä jokaisen neliön keskelle, sivele reunat kananmunalla ja painele reunat kiinni niin, että pasteijat jäävän kolmion muotoisiksi. Voitele vielä pasteijoiden pinta kananmunalla, pistä haarukalla höyryreiät jokaiseen pasteijaan ja paista 200 asteisessa uunissa 12 - 15 minuuttia. Pasteijoiden kanssa nautin picnicillä kevyttä ja raikasta Gancia Prosecco Brut-kuohuviiniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti