maanantai 23. heinäkuuta 2012

Perunamuusi

Muusi on yksinkertaista, mutta niin hyvää ruokaa. Kuten muussakin ruoanlaitossa, käytän kunnon kuohukermaa ja kirnuvoita muusin tekemiseen. Jos kaupassa ei ole jauhoisia perunoita, niin muusi onnistuu myös yleisperunoista.


4 annosta

800 g jauhoisia perunoita
suolaa
kermaa
voita

Kuori perunat ja leikkaa ne kuutioiksi. Keitä perunat hieman ylikypsiksi vedessä, joka juuri riittää peittämään perunat. Valuta perunakuutiot ja siirrä ne isohkoon kulhoon. Lisää suolaa ja voita maun mukaan ja aloita soseuttaminen perunasurvimella. Kun perunat alkavat olla muusaantuneita lisää kermaa osissa ja jatka muusaamista kunnes olet tyytyväinen koostumukseen. Itse käytän ehkä ½ tl suolaa, reilun ruokalusikallisen voita ja puolisen desiä kermaa. Muusaamalla liian pitkään tai turhan voimakkaalla sähkövatkaimella syntyy perunaliisteriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti