keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Mangotofu

Parasta tofua ikinä, vaikka itse sanonkin! Resepti koostuu aineksista mitä erilaisissa mangotofuissa monesti käytetään. Pyrin saamaan ruoasta enemmän pirteän raikkaan kuin makean, ja mielestäni onnistuin siinä hyvin. Voit korvata maissijauhon muillakin suurusteilla, käytin sitä mitä kaapissa oli. Korianterikammoisille esimerkiksi persilja voisi toimia vaihtoehtoisena yrttinä.


4 annosta

reilu pala tuoretta inkivääriä
250 g tofua
öljyä
1 kypsä mango
3 dl vettä
2 dl mangomehua
½ rkl maissijauhoja
1 rkl kasvisfondia
vajaa rkl vahvempaa chilikastiketta
1 rkl soijakastiketta
1 rkl omenaviinietikkaa
1 tlk tomaattipyreetä
½ sitruuna
tuoretta korianteria

Hienonna inkivääri ja paista sitä hetken aikaa öljyssä pannulla. Kuutioi tofu, lisää pannulle ja paista kunnes palat ovat saaneet kauttaaltaan väriä. Kuori mango. Minä viillän veitsellä ristikkäiset viillot kokonaan hedelmän ympäri, irrotan lohkot toisistaan, revin kiven irti ja nyljen lohkojen kuoret tarpeen mukaan veitsellä autellen. Kuutioi mango suunnilleen samankokoiseksi kuin tofu. Laita puolet mangokuutioista kannuun tai isoon astiaan. Lisää 3 dl vettä, 1,5 dl mangomehua ja 1 rkl kasvisfondia mangopalojen sekaan ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää mangosose pannulle ja anna kiehahtaa. Sekoita maissijauhot ½ dl:aan mangomehua ja kaada suurus hiljalleen pannulle. Anna kastikkeen kiehua muutaman minuutin ajan kunnes se sakeutuu. Mausta chilikastikkeella, soijakastikkeella, omenaviinietikalla ja tomaattipyreellä. Halkaise sitruuna ja purista toisen puolikkaan mehu pannulle. Lisää vielä toinen puoli mangokuutioista pannulle. Jos kastike on liian sakeaa voit tarvittaessa lisätä vettä. Mango saa jäädä napakaksi, joten kuumennus ilman sen pidempää kypsentämistä riittää. Silppua lopuksi tuoretta korianteria pannulle ja tarkista suola. Tarjoa esimerkiksi jasmiini- tai basmatiriisin kanssa. Voit vielä koristella annoksen tuoreella korianterilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti