maanantai 2. heinäkuuta 2012

Boulevard Social

Kävin lauantaina kahden ystäväni kanssa kokeilemassa Tomi Björckin ja Matti Wikbergin uusimman ravintolan Boulevard Socialin. Ravintola tarjoaa Kreikan, Libanonin, Tunisian, Marokon ja muiden Välimeren ympäristön maiden ruokia. Ruoan tilaaminen takkuili hieman ravintolassa, mikä ei käynnistänyt iltaa parhaalla mahdollisella tavalla. Ravintolan nettisivut eivät maininneet, ettei vain yksi ihminen seurueesta voi ottaa valmista menua ja siinä menivät jo yhden kaverin ruokavalinnat uusiksi. Meillä on melko erilainen ruokamaku kaikilla ja vietimme hyvän tovin arpoen mitkä alku- ja pääruoat sopisivat kaikille. Kun vihdoin saimme päätöksemme tehtyä, kertoi tarjoilija että meillä on liikaa ruokia valittuna ja kolmesta neljään annosta olisi sopiva määrä ruokia kolmelle hengelle. Tämä on mielestäni hienoisessa ristiriidassa nettisivujen kanssa, jotka sanovat: "Jaa välimerellinen, lukuisista pienistä annoksista koostuva ateria seurueesi kesken". Samojen omistajien Farangissa ja Gaijinissahan tilataan enemmän pienempiä annoksia jaettavaksi. 

Ruokalista on jaettu osioihin snacks, to start with, to continue with ja sweets. Alku- ja pääruoilla ei tosin tuntunut olevan juuri eroa annoskoossa tai hinnassa ja annokset saapuivat pöytään valmistumisjärjestyksessä. Alun oliivi ja anjovis oli oikein toimiva paketti. Anjovis oli makeampaa mihin olen tottunut. Varsinaisista ruoista suosikikseni nousi paistettu mustekala paprika-mantelitahnalla, joka löytyi listan alkuruokien puolelta. Rapsakat mustekalat olivat mureita sisältä ja lisuketahnan maut olivat kohdillaan. Pääruokana tilattu lohi tuntui vähän hukkuvan kastikkeeseen, vaikka kastike sinänsä hyvää olikin. Tuoreet marjat ovat aina kivan raikas päätös aterialle. Makeaa pähkinärouhetta olisi voinut annostella vähän säästeliäämmin. Tuntuu että ravintolaa vaivasi vielä pieni alkukankeus. Hyvälle välimerelliselle ruoalle löytyy varmasti paikka Helsingistä, mutta mielestäni vielä ei olla samassa tasossa missä Farang on Kaakkois-Aasian suhteen.

PISTACHIO CRUMBED ANCHOVIES
pistaasipähkinällä maustettua anjovista, vihreää oliivia
FRIED SQUID HEADS `TANQER´
paistettua mustekalaa punainen paprika-manteli
tahna, basilikanlehtiä, mantelia
`FASSI´ PAN FRIED SALMON
pannulla rapeapintaiseksi paistettua lohta,
`fassi´-hunaja dressing, viinirypälettä, omenaa
`ETON MES´ 
kuohkeaa kermaa, marenkia, tuoreita marjoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti