sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Avocadokastike

Sain tämän kastikkeen reseptin tädiltäni, mutta sen varhaisemmasta alkuperästä minulla ei ole tietoa. Olennaisinta on, että käytät kypsää avocadoa jonka pinta tuntuu hieman pehmeältä kokeiltaessa. Olen malttamattomuuksissani koittanut kastikkeentekoa myös raa’asta yksilöstä ja kastike jäi melko rakeiseksi ja mauttomaksi. Chilinä käytän useimmiten habaneroa. Sitruunamehu estää avocadon tummumista, mutta sama vaikutus tuntuu olevan myös crème fraîchella. Jätin kerran crème fraîchen lisäämättä ja kastike oli yön aikana vaihtanut täysin väriä.


4 annosta

1 kypsä avocado
2 rkl crème fraîchea
1 tuore chili
½ sitruuna
suolaa
rouhittua mustapippuria

Halkaise avocado pituussuunnassa ja käännä puolikkaat erilleen. Iske veitsi kiveen ja poista kivi. Kaavi avocadon sisus lusikalla talteen. Silppua chili. Purista sitruunasta reilusti mehua. Soseuta kaikki kastikkeen ainekset keskenään esimerkiksi sauvasekoittimella. Tarjoa kylmänä tex mex-ruoan tai broilerin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti